perjantai 11. lokakuuta 2019

Harlan Coben: Verenperintö

Kansi ja taitto: Yliveto Oy
Kannen kuva: iStock Unsplash

Harlan Coben

Verenperintö

Run away

Suomennos: Saana Rusi

Minerva Kustannus 
Minerva Crime

400 sivua

Kustantajan arvostelukappaleMiltä tuntuisi jos itse istuisit Manhattanilla, "Mansikkapellolla", Strawberry Fieldsissä. Paikassa, joka on 72. kadun ja Central Park Westin kulmauksessa. Kadun toisella puolella on muistomerkki, joka on pyöreä mosaiikkinen teos "Imagine". Tuossa kohdassa, John Lennon kohtasi kohtalonsa. Nyt paikan äärellä penkillä istui Simon Greene kuuntelemassa resuista katusoittajaa naista kitaroineen. Nainen on hänen tyttärensä Paige. Tästä alkaa huikea Cobenin tarina, joka on parasta lukea yhdellä kertaa, sillä siinä on koukku, joka pitää.

Cobenin tarinassa, sen keskiössä, on Greenen perhe.Isä on liikemies Wall Streetin rahamaailmassa ja äiti arvostettu lastenlääkäri. Kaikki näyttää niin hyvältä kuin voi vain kuvitella. Perhe elää niin ameriikkalaisten tavoittelemaa unelmaa kuin olla voi. Perheessä on kuitenkin musta lammas. Paige, joka riidan seurauksen  irrottautuu tiiviistä perheyhteisöstä ja katoaa. Äiti on saanut tarpeekseen tyttärestään, mutta isä haluaa etsiä hänet. Paige löytyy keskuspuistosta poikaystävänsä kanssa pöllyssä soittamassa katumusiikkia.

Harlan Coben tekee tarinastaan pyörteen, joka saa huimia käänteitä aikaiseksi. Lukijaa viedään milloin mihinkin etsimään Simonin tytärtä Paigea. Löytyy lahko ja tapahtuu kuolemantapauksia, tehdään sukututkimusta dna-testein...

Jos lukuhaittoja etsimällä etsin, niin henkilöhahmoja ilmestyy toinen toisensa perään. Itse luin tarinaa iltasella. Usein lukukertojen välissä oli päivä jos toinenkin. Tapahtumien ja henkilöiden palauttaminen mieleen oli näin vähän vaivalloista: missäs nyt oikein mennään ja mentiin. Sitä huolimatta Coben on tarinansa kirjoittanut hienosti, jossa uusi käännös tulee vielä viime riveillä. Coben ei laske lukijaa helpolla. Tarina hengästyttää hetken vielä seuraavana päivänäkin.

Suosittelen dekkariväelle kirjan lukemista!

2 kommenttia:

  1. Minulla jäi tämän kirjan kuutelu kesken.
    Kiitos esittelystäsi. Taidan antaa kirjalle vielä uuden mahdollisuuden!

    VastaaPoista
  2. Kirja on kyllä haastava luettava. Itse siitä kovasti pidin. 🤗

    VastaaPoista