Lukijan roolissa


Minulle lukeminen on rakas harrastus. Blogini tarkoius on pitää julkista lukupäiväkirjaa, jossa voisin kanssasi keskustella lukemastani. Jos vaikka sinäkin olet lukenut saman kirjan. Minäkään en ruodi kirjojen kieltä, pilkun paikkoja tai kielen oikeellisuutta (siihen en taivu). Sitävastoin teoksen viihdearvo, tunnelma ja joskus juonikin pääsevät käsittelyni kohteeksi.
Blogissani keskityn lähinnä suomalaisiin tai suomeksi käännettyihin teoksiin. Ruodittavakseni päässeet/joutuneet kirjat valikoituvat usein miten lähikirjaston uutuushyllyköstä sattumanvaraisesti tai ovat joskus jo kauemmin olleet pölytyneinä hyllyssä.

On tietysti mahdollista se, että blogistani löydät uunituoreista kirjoista eri kustantajien arvostelukappaleita. Tämän tiedon tietysti kerron postauksen yhteydessä.  

Minulle maistuu monenlainen kirjallisuus. Viihdyn yhtähyvin niin elämänkertojen, dokumenttiromaanien kuin monipuolisten viihderomaanien  ja harrastekirjojenkin parissa. 
 
Vapaa-aikani käytän tanssiurheiluun (kesäisin tanssilavoilla ja talvisin tanssitaloilla), käsitöihin ja kuntoiluun sekä tietysti luonnossa liikkumiseen lukemisen ohessa. Mieluusti hyvän kirjan kaverina ovat mahdollisesti villasukat, takkatuli, lukunuttu ja/tai mukillinen hyvää kahvia.

Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan,
pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,
kutsun itseni iltateelle,
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:
Sinä pieni urhea nainen,
minä luotan sinuun.

Eeva Kilpi
Oli kiva, että vilkaisit blogiani. Piipahdahan pian uudelleen!