lauantai 21. syyskuuta 2019

Mariette Lindstein: Tuomiopäivä - Lahko II

Kansi: Maria Sundberg/Art by Sundberg
Mariette Lindstein

Tuomiopäivä 

Lahko II

Sekten som Återuppstod


Suomennos: Christine Thorel

Atena

391 sivua

Kustanntajan arvostelukappale!

Kiitos teille!


Viime tammikuussa sain käsiini Mariette Lindsteinin trilogian ensimmäisen osan -  Ehdoton valta, lahko I. Tuo kirja teki minuun vaikutuksen. Ei niinkään sen skiantologisella viritelmällä, vaan se ryhmädynamiikka ja sen monet ulottuvuudet. Nämä koukuttivat allekirjoittaneen tiukasti. Niin tiukasti, että tätä Tuomiopäivää ja sen julkaisua odotin.

Sofia Bauman on päässyt irti lahkosta - vai onko? Niin alkuun ajattelin. Hän yrittää koota elämänsä palasia kokoon kokemansa jälkeen, mutta vaikeaa on - todella vaikeaa. Painajaiset vaivaavat ja ahdistus aikoo ottaa ylivallan arjen pyörityksestä. Sofia haluaa maksattaa takaisin Franz Oswaldille kaiken ja vielä enemmän siitä, mitä kaikkea on saanut kokea.

Lahkon "keisari" istuu tuomiotaan vankilassa - kuin ikään hämähäkki verkossaan. Hän punoo uusia juonia ja pyörittää kartanoa omalla persoonallisella tyylillä. Tämän hämähäkin lonkerot yltävät jopa valtameren taakse! Hänellä on halu kostaa Sofialle.

Ensimmäisien lukujen jälkeen jäin miettimään, oliko Sofian ratkaisu ihan järkevä. Ymmärrän kyllä sen, että kiusaaja saatua uhriinsa näin vahvan yliotteen, mitä tämän tarinan keisarilla oli Sofiaan, olisi herkullista näyttää omat kynnet, ja maistattaa kiusaajalle hänen omaa lääkettään. Usein vain käy niin, että tästäpä kiusaaja saa sen energian, millä jaksaa omaa myllyään pyörittää. Provosoida saa, mutta ei kannattaisi provosoitua, vaikka kuinka mieli tekisi. Laillisia keinoja on, ja niitä kannattaa käyttää kiusaajiaan vastaan!

Toisaalta tunsin pientä pettymystä, sillä odotin kirjalta ihan toisenlaista tatsia. Olisin halunnut Sofian olevan vahva vastus vainoojalleen. Nyt jotenkin Sofia ui takaisin hämähäkkinsä verkkoon. Toisaalta tarinallisesti oli mielenkiintoista lukijana palata kartanon miljööhön kurkistelemaan, mitä kultille kuuluu, ja ketkä tällä kertaa ovat huomanneet keisarillaan olevan uuden vaatekerran - niintäkin löytyy!

Oivan tarinan on Mariette Lindstein taas luonut. Sen verran olen koukussa Via Terran juonikkaaseen eloon, että ehdottomasti haluan tietää, miten tämä kaikki saa kunniallisen lopun. Siispä jään innolla kolmatta osaa odottamaan!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kiinnostavasta bloggauksestasi. Tämä jatkokirja pitää lukea, sillä sen verran kiinnostava oli ensimmäinen trilleri.

    VastaaPoista
  2. Mai, tässäkin on jännitettä ihan yllin kyllin. Ehdottomasti lukupinon kärkisijoille.

    VastaaPoista