sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Lauri Törhonen: Elämäni banaaninkuorena

Kuva: Charlotta Bergius
Lauri Törnonen

Elämäni banaanin kuorenaDocendo Oy
 
2017

191 sivua

 
Kirjastolaina

"Elokuvaohjaaja-kirjailija Lauri Törhösen uusi romaani on kaikessa raivossaan ja riutumisessaan täräyttävä, suorapuheinen ja raju avioerokuvaus."
– Keskisuomalainen

Tätähän se on, kun kahden ihmisen välit, sukset, menevät ristiin ja edessä on vain katkera latujen ero, jossa etsitään syyllistä. Tätä karvasta keitosta on Törhosen kirjassa tilittämässä kertojana mies-Minä, joka tilittää  ja syyttää vereslihalla vaimoaan erosta, jota mies hangotteli vastaan kahden vuoden ajan - tai kauemmin. Minä rakasti Sinä-naistaan vimmalla, tahdolla, vaikka mennen tullen pettikin omaa Sinäänsä. Silti Minän ainoan lohdun toi kotona oleva Sinän syli, joka oli turvasatama pahalta maailmalta.
 
Tämä on, naisen näkökulmasta, kun sitä itse luin, mielenkiintoiinen teos siitä, mitä mies näkee ja tuntee, kun rakastaa naistaan ja tulee kuitenkin jätetyksi. Tässä kirjassa ollaan iholla ja sen alla. Kirjassa eron inharealistista tykitystä korostavat tiukat, lyhyet mutta tunnetta sisältävät lauseet, kun vimma ja inha puetaan sanoiksi.

Niin kuin Hannele Salminen, blogissaan Kirjasta kirjaan 3.9.2017, pohti sitä, rakastiko Minä todella Sinää, sitä kysyn minäkin. Minäkään en ole siitä ihan varma. Monessa kohtaan tuntui, että kotilieden lämpö oli tärkeämpää kuin itse "kotilieden lämmönlähde".

"Outo yhdistelmä, tai aika hyvä: olen huono valehtelemaan mutta hyvä salaamaan: sinä olet huono salaamaan mutta hyvä valehtelemaan."

Järisyttävä parisuhde-erokuvaus miehen kertomana.Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti