maanantai 1. heinäkuuta 2019

Kirsi Pehkonen: Juuret Jylhäsalmella

Kirsi Pehkonen

Juuret Jylhäsalmella


Karisto

264 sivua

Kirjastolaina


Kirsi Pehkonen on luonut Jylhäsalmesta kirjasarjan, joka puraisi allekirjoittanutta heti ensimmäisessä osassa. Juuret Jylhäsalmella on kirjasarjan kolmas osa. Bloggareiden käsissä Pehkonen on saanut hyrisevän vastaanoton kirjallaan. Minä yhdyn tähän hyrinään vallan mielelläni.

Mielestäni Pehkonen on onnistunut hienosti vangitsemaan maalaismiljöön arjeneloa Lossarin kupeessa. Siinä on maalaisromantiikkaa aidoimmillaan, mutta ei  kuitenkaan liian imelään muotoon talletettuna. Erityisesti minua ilahduttaa kirjailijan tapa käsitellä juonta. Se kulke sulavasti kuin poutapilvi kesäisellä sinitaivaalla.

Kirjailija on rivien väliin ujuttanut osuvasti niitä ongelmia, joita maaseudun ihmiset arjessaan kohtaavat. On surullista huomata kyläteitä pyöräillessä tilojen kuolevan ja kuihtuvat, kun tuotanto ei enää kannata ja jatkajaa ei tunnu löytyvän. Se on sääli. Todella!

Mutta vieläpä on kesää jälellä runsaasti. Jos et ole vielä hankkinut Pehkosen kirjaa hyppysiisi ja lomasi kaipaa keveää luettavaa, niin tässäpä Sinulle hyvä vaihtoehto lomalukemistoon. Kiva kirja, jonka parissa viihdyin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Minulle tämä sarja on ihan tuntematon, mutta laitanpa sen kesän lukulistalle.

    VastaaPoista
  2. Anneli, ehdottomasti sille listalle kaikki kolme. Suloista luettavaa "aikuiseen makuun".

    VastaaPoista