lauantai 9. kesäkuuta 2018

Kati Tervo: Rapsuta minua ja muita kirjoituksia


Kati Tervo

Rapsuta minua ja muita kirjoituksia

Otava

2018
272 sivua
Kirjastolaina

Kati Tervon uusin kirja on riemukas teos siitä, miten tästä naisesta - minusta - tuli minä. Tervon kirjassa maistuu eletty eilinen tuoreena pienien lyhyiden lukujen sisään talletettuina. Nuo tallenteet ovat tilannekuvia parisuhteen koukeroista ja lapsiperheen arjesta ennen kuin myöhemmän iän hormonimyrsky on tosiasia. Hyvässä muistissa on  kuitenkin vielä lapsuuden ihana joulunodotus. Siis, pieneen kirjaan on Tervo saanut mahtumaan osuvasti huumorilla höystettynä sen, mitä on tulla keski-ikäiseksi suomalaiseksi naiseksi.Siinä on tuttuja sävyjä meille monelle kanssakulkijalle. Ihan varmasti voit löytää vaikka itsesi näiden tunnelmapätkien sisuksista ja samaistua niihin - minä ainakin tein isosti niin.

Itseäni ihastuttivat erityisesti napakat lyhyet luvut. Niissä oli kiteytetty juuri sen verran asiaa, että sen voi hyvin lukaista siihen väliin mietittäväksi, kun olet laittanut kahvin tippumaan keittimeen, ja odottelet saavasi kirjan seuraksi kupin kuumaa kahvia. Tervon kirja ja hyvä kahvi - kelpo kesänautinto kummatkin.

Totta tosiaankin, tämä kirja löysi omaan lukupinooni täytteeksi todellakin satumanvaraisesti. Enpä ole ennen ottanut tuntumaa tämän naisen teoksiin. Mutta tässä kirjassa näyte oli kyllä sellainen, että tulevaisuudessa "muita kirjotuksia" on tulossa lukulistalle. Täten Helmet-listalla rapsutus-kirja on kohdassa 41. Valitse kirja sattumanvaraisesti. Niin tein ja se oli hyvän mielen onnekas löytö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti