lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmella salamoi


Kirsi Pehkonen

Jylhäsalmella salamoi


Karisto

2018

197 sivua

Kirjastolaina

 
Jylhäsalmella on kesä kuumimmillaan, kun Anna Ukkonen tulee itä-suomalaiseen kylään kesävieraaksi. Kemppainen on vuokrannut Annalle vanhan Haapa-ahon talon pihaidylleineen pesäkoloksi miesystävänsä Tomin kanssa. Mutkia tulee matkaan melkein heti, ennen kuin muuttokamppeet ja muut pakaasit on edes saatu sisälle taloon. Tomi ei tulekaan Englannista Jylhäsalmelle!

Pehkosen kirjasarja on iki-ihanaa maalaisromantiikkaa pullollaan...  Kirjasarjan keskus on Jylhäsalmi pieni itäsuomalainen kylä, jonka elämää Pehkonen kuvaa niin idylliseksi kuin olla voi! Edellisessä osassa oltiin Riinan matkassa, nyt tähän maalaiselämän kiemuroihin on tullut tutustumaan Anna, vuokrausvälittäjä kaupungin vilinästä.

Pehkosen tarina on kevyt, helppolukuinen ja viihdyttävä kesäluettava. Se tuli tällä erää luettua aidossa maalaismaisemassa aitanrappusilla parin hellepäivän aikana. Se upposi tähän saumaan vallan mainiosti. Oiva kesälukemistoa hellepäivien ratoksi.

Tällä kirjalla saadaan taas täytettä Helmet-haasteeseen. Siellä se on kohdassa 28. Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjan esittelystä. Tämä vaikuttaa oikein sopivalta kesälukemiselta, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Anneli, juuri niin. Se on oiva lisä aurinkoiseen kesäpäivään.

    VastaaPoista