sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Libby Page: Pinnalla pysymisen taito

Libby Page

Pinnalla pysymisen taito
The Lido

Suomennos: Natasha Vilokkinen
Otava
2018

330 sivua
 + jälkisanat ja kiitokset

Kirjastolaina

Kesäromaanina eteen tuli Libby Pagen esikoinen Pinnalla pysymisen taito. Kirjan takakansi lupaa, että kädessäni on hyvän mielen romaani ja kevein mielin sen luinkin.
Tässä tarinassa on päähenkilöinä kaksi naista. 86-vuotias Rosemary ja 26-vuotias Kate.

Kate on juuri Lontooseen muuttanut, ja on alottamassa uudessa työpaikassaan toimintajana paikallisessa sanomalehtitoimituksessa. Kate on nuori sinkkunainen ja uraorjentautunut. Hän haluaa näyttää maailmalle, että juuri hän on alallaan huippuammattilainen. Sitävastoin Rosemary on paljon menettänyt ikäihminen. Hänen rakkaan kirjastonsa ovet ovat sulkeutuneet, kirjastotoiminnan lakkauttamisen vuoksi. Päivittäinen vihanneskauppavierailu on sekin mennyttä, sillä tästä pisteestä loistavat nyt uudet valot - trendibaarin. Ja mitä pahinta, hänen rakas George - hänkin on poismennyt.

Kate hyppää altaaseen uutena tulokkaana ja tutustuu vähitellen aamu-uintien aikana tähän pirteään ikäihmiseen. Tarinankulkua kirjailija kertoo niin nykyajassa kuin Rosemaryn muisteloissa  Kunnes alkaa tapahtua. Heille molemmille rakas maauimala - Brockwell - aiotaan nyt sulkea, koska uimalan paikalle on tulossa kuntosali lähiasuntojen asukkaille. Tämän kaiken suunnitelun takana on Paradise Living -niminen yritys. Alkaa tahtojen taisto. Kumpi voittaa - Kate ja Rosemary ystävineen vai Paradise Living?

Kiva kesäkirja, vaikka sinne kotikulman maauimalan reunamille auringon paisteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti