lauantai 2. maaliskuuta 2019

Anna Ekberg: Salattu nainen

Kansi ja taitto: Yliveto Oy
Anna Ekberg


Salattu nainen

Den hemmelige kvinne
2016

Suomennos: Katarina Luoma

Minerva Kustannus
2018


421 sivua

Kirjastolaina


Tätä kirjaa voi todella luonnehtia nimellä trilleri. Se on sitä ihan viimeiseen sanaan asti. Huikean jännä tarina, joka on sangen sadistinen. Siinä oli kammottavia, osin inhantuntuisia pätkiä. Muutamaan otteeseen oli tunne, haluanko edes lukea sitä loppuun. Mutta koukussa kun olin, ja väkänen on lujasti kiinni, oli loppuun luettava. Se on taitavasti rakennettu tarina - totean kun suljin kirjan takakannen ja käänsin kirjan katsoakseni uudestaan selin kuvattua naista etukannessa - Louise

Etukannen liepeessä kerrotaan, että kirja on taiteilijanimellä kirjoitettu. Täytyi itse tehdä oma salapoliisityö ja etsiä ketkä on nyt kyseessä. Ja vastauksena löytyi tanskalainen kaksikko Anders Rønnow Klarlund ja Jacob Weinrich. Pitkin lukemisprosessia pohdiskelin tätä pseudonyymiä. Nyt, kun tiedän heidät, se jotenkin selvensi sitä kysymystä, olisiko nainen pystynyt kirjoittamaan näin sadistista tarinaa, jossa nainen on näin silmittömän väkivallan kohteena. No, miksikäs ei - ehkä? En kuitenkaan luonnehtisi sitä rakkauskertomukseksi, vaikka takakansi niin kertoo. 

Kirjan päähenkilö Helene Söderberg on kiinnostava henkilö. Olisi ollut mielenkiintoista tietää, millainen "kovanaama" tämä nainen on aikaisemmin ollut, ennen kuin muisti teki omat tepposensa silmittömän väkivaltakokemuksen seurauksena. Mielessä piipahti mielikuva Lauren Weisbergerin paholaisesta, joka pukeutui Pradaan. Tämä nainenhan ranskalaisilla koroillaan paukuttelin näyttävästi omaan loosiinsa Runway -muotilehden hubina. Osunkohan oikeaan? No, tässä onnettomuudessa kuitenkin oli onnekkaammat seuraukset, ennen kuin vanha puoliso tavattiin kahvilassa.

Mieleenpainuva lukukokemus. Ajattelin tarinaa ihan toisenlaikseksi ennen kuin alotin lukemisen!

4 kommenttia:

 1. Luin kirjailijakaksikon uutuuskirjan Uskottu nainen ja se oli todella hyvä kirja. Raakuudella ei mässäilty, josta tykkäsin.
  Tämä esikoinen pitää lukea myös.

  VastaaPoista
 2. Mai, kiitos vinkistä. Voipi olla, että sekin löytää tiensä lukupinoon.

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut Ekbergin viimeisimmän eli Uskottu nainen. Pidin siitä paljon. Täytyy laittaa tämä varaukseen.

  VastaaPoista
 4. Anneli, yhä paremmalla syyllä täytyy silmäillä hyllyjä, jospa kirja tulisi saataville. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista