sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Sonia Paloahde: Aavistus


Sonia Paloahde

Aavistus


Minerva kustannus

2019

218 sivua


Kirjastolaina

Ihan sattumoisin kävin alkuvuodesta tarkastelemassa Minerva kustannuksen kevättarjontaa tässä taannoin. Tämän, niin kuin edellisen postauksen Auschwitzin apteekkarin, löysin ko. katalogista. Molemmat menivät lähikirjastoon varattaviksi. Vaan kirja sinällään on mainostettu etukannessa psykologiseksi trilleriksi. Pyskologiaa siinä kyllä on ja paljonkin, mutta odotin ja odotin, milloin tarina ryhtyy näyttämään itsestään kauhutarinanpiirteitä. Tällä kertaa petyin. En niitä kyllä löytänyt!

Kirjan päähenkilö on Paula Strömberg. Akateemisesti koulutettu ja opinnoissaan oivallisesti menestynyt introvertti. On todentuntuisesti introvertti, sillä hänen ystäväpiirinsä on kapeahko. Hänellä on kaikesta huolimatta yksi erityinen ystävä, Samuel Ilvessalo, joka on Paulaan saanut jonkinlaisen sielunyhteyden.

Tuo yhteys saa särön, kun Samuel esittelee Paulalle uuden vaimonsa, Lisan. Hän on vauras perijätär ja seurapiirien kermaa ja kestotähti. Se saa rypyn Samuelin ja Paulan ystävyyteen. Se miksi kiinnostuin kirjasta, on juuri tämä juonikuvion lähtötilanne, jossa Lisa pyytää Paulaa taloudenhoitajaksi hänen ja Samuelin kotiin!!! Täytyy kyllä todeta, että onpa otsaa. No, Paula hyväksyy työtarjouksen ja hylkää akateemisen maailman ja muuttaa Armfeltintielle.

Minun, niin kuin Kotirouvan elämää bloggarin, mielestä kirjan tekstin kuvailevuus häiritsi tosiaankin lukemista. Ehkä toisenlainen kerrontapa olisi istunut tähän paremmin.

Tämä ei kyllä tällä erää minuun purrut. Toivottavasti joku teistä löytää tästä enemmän psykologista trillerimäisyyttä kuin minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti