perjantai 8. helmikuuta 2019

Monika Peetz: Tiistaisiskot

Kansi: Teija Lammi
Monika Peetz

Tiistaisiskot

Die Dienstagsfrauen
2010

Suomennos: Maikki Soiro

Minerva kustannus

2011

309 sivua


Kirjastolaina


Monesti minulla  kirjojen kannet ratkaisevat sen, kannttaako tätä kirjaa avata, ja tavata sen sisuksista muutamaa riviä alkuun maistiaisiksi. Tässäkin kirjassa etukansi kävi silmiini niin, että se tarttui oitis matkaani. On muuten mukavan kodikas pöytä, ihan kuin jossain italiaisessa ruokapaikassa.... Nyt halusin saada keyvttä lukemista, sillä pinossa on tulossa kirjoja, jotka vaativat enemmän lukijaltaan. Kevyt alkupala kiitos.

Ja kevyttä lukemista tämä olikin. Kirja on tarina kölniläisten naisten pyhiinvaellusmatkalta Ranskaan. Nämä viisi naista ovat tutustuneet toisiinsa ranskanopintojen avustuksella. Nämä naiset: Caroline, lakinainen on myös kahden jo aikuistuneen äiti. Kiki rakkaudelle altis muotoilija, ja Eva, lääkäri, joka kaipaa jo muutakin elämää kuin perheen pyörittämstä ja pyykkäystä. Estelle, aina tyylikäs apteekkarin rouva, ja Judith, jolla on ongelmia ihan omasta takaa. Hyvin heterogeninen ystäväporukka, jotka ovat tiistaisin, jo useamman vuoden ajan, tulleet tapaamaan toisiaan Lucin ravintolaan ja tietysti syömään samalla hyvin.

Sitten kuolee syövän uuvuttamana Judithin mies Arne. Hänellä oli päiväkirja, joka oli koottu kesken jääneeltä pyhiinvaellusmatkalta Lourdesiin. Sureva kaipaa olkapäätä ja tiistaisiskot tarjoavatkin omaansa. Alkaa matka, joka oli ollut Judithin miehen Arnen tavoitteena. Tässä matkassa matka oli itsessään paljastavampi kuin sen päämäärä. Kirjaa lukiessani mietin sitä tunnettua hajatelmaa: mene "ystäväsi" kanssa matkalle, niin viimeistään silloin tiedät, onko hän sinun ystäväsi.

Mukava välipala/alkupala kirjoista nauttiville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti