tiistai 26. toukokuuta 2020

Keigo Higashino: Uskollinen naapuriKeigo Higashino

Uskollinen naapuri


Kannen kuva: Petri Artturi Asikainen

Suomennos Raisa Porrasmaa

Punainen silakka
2020

288 sivua

Kirjastolaina

Tästä dekkarista kuulin taas kaikuja facebookin dekkariryhmästä. Kiinnostuin oitis, ja sillä istumalta kirjavarauspyyntö lähti lähikirjastooni. Pian sainkin kirjan käsiini, ja innostuneena aukaisin kannet. Alkuun kirjan sisälle pääseminen oli hankalaa, sillä länsimaisen kirjallisuuden kuluttajalle japanilaiset nimet tuottivat oman hankaluuden. Siinä tosin alkulehtien henkilöhakemisto joudutti sisuksiin sukellusta. Muutenkin kirja on mielenkiintoinen hyppy japanilaiseen kulttuuriin.

Kirja ei ala niin kuin dekkarit yleensä, vaan lukijalle Higashino esittelee oitis kuolemantapauksen. Lukija on välittömsti mukana silmukassa, jossa väreet kulkevat yhä vahvempina tutkinnan edetessä ja jännityksen kiristyessä: milloin tekijä jää kiinni. Se on vain ajan kysymys.

Kirjassa ei ole tyhjäkäyntisyyttä, vaan tapahtumat etenevät joutuin. Sitä oli miellyttävä lukea. Loppu oli todella yllättävä, jota en osannut edes odottaa. Ehdottomasti yksi kevään helmeistä dekkarikentässä. Suosittelen lämmöllä Sinulle, jos tästä gemrestä pidät.

2 kommenttia: