sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Kale Puonti Fadi

Kannen kuva iStockphoto

 Kale Puonti

Fadi

Bazar Kustannus

271 sivua


Kirjastolaina


Tuottelias Kale Puonti on tullut ryminällä muutaman vuoden sisällä dekkariväen tietoisuuteen. Eläköitynyt rikosylikonstaapeli Puonti, Helsingin huumepoliisin yksiköstä, on nähnyt ja kokenut omalla poliisiurallaan sen totuuden, kun rauhalliselle kotomaaperällemme ovat levittäytyneet huumerikollisuus monimuotoisine lonkeroineen ja ilmiöineen.

Tällä kertaa Puonti tuo Pasilan myrkky -dekkarisarjaan Kaartamon ryhmälle tutkinnankohteen, jonka lonkerot saavat kansainvälisen ulottuvuuden. Fadi Mohammed on nimi, joka on myös suojelupoliisikin noteerannut omissa viritelmissään. Tuo mies yhdistetään Pariisiin ja vuoden 1982 terrori-iskuun. Nyt irakilaissyntyisen Fadin hämäriä liikkeitä on seurattu Suomessa Helsingin Kalliossa sijaitsevassa parturiliikkeen uumenissa. Fadin verkosto on vastus, jonka murtamiseen poliisin keinot ovat rajalliset, ja viranomaisyhteistyö täytyy viritellä lähes laillisuuden rajoja koitellen, jotta tarvittavat todisteet saadaan kyhättyä kokoon. Toimeen tarvitaan peitemies, poliisikoulusta juuri valmistunut, Ali Yasin. Kun "keltanokan" vastapelurina on kokenut murhaaja ja huumediileri, jolla on myös humaanielämä lapsenlapsineen, on Kaartamon porukalla melkein kummisetämäinen tehtävä ratkottavana.

Fadi on taattua Puonnin tuotantoa. Minä olen viihtynyt näiden teosten äärellä verrattain mainiosti. Niin tälläkin kertaa.

Fadi on mainio dekkari, jonka tiivis kerronta on helppoa ja notkeaa luettavaa. Sen juoni kestää lukijan mielenkiinnon kohteena ihan viimeiselle riville asti. Tälle Pasilan myrkky -setille ja sen viidennelle osalle toivoisin kansainvälistä menestystä, jos vain markkinoijat osaisivat ne myydä.  

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin tästä, kuten olen pitänyt kaikista Puonnin dekkareista. Luin myös viimeisimmän teoksen Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia. Kiinnostava kirja sekin, kuvaa rikostapauksia Puonnin pitkän uran aikana.

    VastaaPoista
  2. Minä olen säästeliäästi lueskellut kirjsilijan tuotantoa. Puonnin kirjat ovat oivia lukujumin aukaisijoita. Napakka kerronta ja lyhyet luvut tekevät lukemisesta miellyttävän hetken arjen aherruksen leskellä, vai mitä?

    VastaaPoista