keskiviikko 19. elokuuta 2020

A.M. Frost: Kohtalokas ystävä

 A.M. Frost

Kohtalokas ystävä 

Aula & co

419 sivua

KirjastolainaA.M.Frostin Kohtalokas ystävä on ollut minulle hyppy tuntemattomaan. Kirja valikoitui luettavakseni ihan kirjan kannen ja nimen perusteella -  hyvä nimi ja kuva kauniista kohtalokkaasta naisesta, jonka katse on verhoutunut lierikon alle. Kun vielä kirjan takakannessa on maininta, että kirjassa on agentteja, romantiikkaa ja salajuonia maamme kohtalon hetkillä - siinä on sytykettä minulle ihan riittämiin. Onhan vielä hyvässä muistissa kesän mittaan lukemani kirjat Sankarittaresta ja Metsästäjättärestä.

Tämä A,M Frost on minulle tuiki tuntematon kirjailija. Sitä nimeä makustelin kansia avatessani. Etukannen lieve kertoo, että kyse on pseudonyymikirjailijasta. Salanimen takaa paljastuu savonlinnalaiset kirjailijat Anne ja Matti Hakkarainen.

Mielenkiintoista kirjaa muutamia sivuja lukiessani huomasin, että tämähän ei ole yksittäinen kirja, vaan kirja jostain minulle tuntemattomasta kirjasarjasta. Siis nettiä taas selaamaan ja lisää infoa löytyikin. Teos on osa dekkarisarjasta, joka kuljettaa lukijan viime sotavuosien läpi. Tässä kirjasarjassa Näkymätön kuolema avaa Peder Jangin tähdittämän setin. Siinä ollaan talvisodan syksyssä jouluun saakka ja Likainen peli peilaa talvisodan kevättä ja sodan päättymistä. Tässä Kohtalokkaassa ystävässä vallitsee välirauha.

Tuo välirauha ei kuitenkaan ole rauhallista aikaa majuri Peder Jangille. Tämän miehen ns. "kummisetä" itse marsalkka Mannerheim, joka nettitietojen mukaan voisi hyvin olla myös Pederin isäehdokas, on passittanut miehen työtehtäviin Saksanmaalle Hampuriin. Onneksi ihana Helle Haaga, joka on Valtiollisen poliisin agentti lähtee mukaan matkalle. Hellen mies kun sai aiemmin surmansa Hampurissa lento-onnettomuudessa hyvin epäselvissä olosuhteissa. Hellellä on halua tietää, mitä miehelle on todella tapahtunut. Hän pukeutuu valeasuun, jossa hän näyttäytyy Jangin sihteerinä.

Vaikka kotimaassa vallitsee välirauha ei se ole kuitenkaan rauhallista aikaa majuri Jangille. Savonlinnassa varastetaan trotyyliä armeijan ammusvarastolta. Myöhemmin varkaita käy myös Lappeerannassa Rakuunamäen varuskunta-alueella, jossa korjaillaan par'aikaa pommitusten vaurioittamia kasarmin rakennuksia. Nämä varkaudet huolestuttavat armeijan majuria.

Tässä kirjassa on monia kiinnostavia hahmoja. Tapetille tietysti nostan Peder Jangin ja hänen lähettinsä Aulis Rasilan - ja tietysti Adolf, voi miten ihastuttava..... Paremmin heistä tietysti pääsisi perille, jos olisi lukenut sarjan aiemmat osat. 

Tätä Kohtalokas ystävää ja koko kirjasarjaa voin hyvin suositella Sinulle, jolle on mielenkiintoa sotakirjallisuuteen. Tämän kirjan kansi on kyllä vetävän kaunis, mutta ei ehkä pure sitä lukijasegmenttiä, jotka ovat tämän kirjallisuusgenren heavy userit. 

Mielenkiintoinen kirjasarja, joka kannattaisi ehkä kuitenkin lukea järjestyksessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti