sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Minttu Hapuli: Emil

 Minttu Hapuli

Emil

Sitruuna Kustannus

328 sivua


Saatu kustantajalta

Kaunis kiitos!


Keväällä Minttu Hapulin Emilistä keskusteltiin monessa kirjallisuuspiirissä, nyt vihdoin se ylti minunkin lukupinoon täyteeksi. Emil on Hapulin esikoinen, ja esikoiskirjaksi varsin mielenkiintoinen. Emil on hyvä näyte kirjailijan kyvyistä tarinankerrontaan. Isäni mukaan harjoitus tekee mestarin, ja mestari harjoituksen, joten tulevaa tuotantoa kannattaa odottaa.

Emil alkaa mielenkiintoisesti Mustajärven rannassa on ruumis, joka todetaan Emilin ruumiiksi. Löytö tehdään Martin pihan rantamaisemissa. Martilla on alkava muistisairaus. Alkumetrit antavat odottaa dekkaria, mutta ei kirja dekkariksi kuitenkaan käänny. Harmi. Nyt tarina kietotuu ihmissuhteisiin, joissa Emil on keskiössä. Oikeammin tuo Martti on minusta kaikkein herkullisin hahmo tässä kirjassa. Hänen osansa ja hahmonsa jää valitettavan vähäiseksi....muistisairaus ja kuolemantapaus pihapiirissä...

Olen kirjasta pitkälti Kirjojen kuisketta/Annelin kanssa samoilla linjoilla. Hänen postauksensa voit lukea tästä. Annelikin piti kirjasta, vaikka kaksoiselämää viettävät eivät ole hänen juttunsa, eivät ne oikein jaksa minuakaan kiinnostaa, juoni on kyllä muuten mielenkiintoinen ja dekkarina se olisi ehkä voinut toimiakin´kenties vielä paremmin. Hyvä kirja näinkin.

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, Hapulin tulevaa tuotantoa kannattaa odottaa. Hän on todella taitava kirjoittaja. Kiinnostavaa on nähdä, onko odotettavissa jännitystä vai kaunoa.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä Anneli. Uusia teoksia odottelen innolla.

    VastaaPoista