sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Mariette Lindstein: Ehdoton valta

Kansi: Maria Sundberg/Art by Sundberg
Mariette Lindstein


Ehdoton valta

Lahko 1

Sekten på Dimön

Suomentanut: Christine Thorel

Atena

494 sivua

Kirjastolaina

Tämä kirjakevät alkoi tänä vuonna täyslaidallisella. Voi mikä kirja on tämä Ehdoton valta totean. Gokväll kertoi takakannen liepeessä, että kirja on "koukuttava luettava ehkä syksyn mielenkiintoisin romaani".  Se on, kuin onkin, tosi koukuttava, ja samalla kutkuttavan jännittävä, eikä sitä halua jättää pois käsistään ennen kuin tietää, miten Sofialle käy.

Ensinnäkin kirjan etukannen lieve oli minulle jo sellainen sytyke, kirjailijan omakohtainen kokemus skientologiasta, että siihen oli pakko tarttua. Minua ei liiemmin tämä skientologia kiinnosta, vaan tässä on lahko, joka minuun puri. Minua kiinnosti se ryhmädynamiikka, jolla lahkoa hallitaan.  Varsinkin sen johtaja Franz Oswald, joka tuntuu olevan poikkeusyksilö, oli kirjan ehdottomasti mielenkiintoisin hahmo.

Mielenkiintoista näissä henkilöissä on se, miten he pystyvät käyttämään karismaansa niin, että he voivat koota itselleen niin sanotun hovin. Tämä hovi on kuin marioneettinukke, jonka naruja Oswaldin sukulaissielut pystyvät vetelemään lähes mielensä mukaan, ennen kuin kirjan Sofia ja Simon ymmärsivät asian todellisen laidan. Siinä on hirmuinen riski, kun yrität saada ympäristön ymmärtämään, että "keisarilla ei ole vaatteita".

 Ehdottomasti kannatti lukea!


4 kommenttia:

 1. Tykkäsin. Kultit voivat olla aika julmia jäsenilleen ja et pääse irti niistä.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Kirja on muutenkin hyvä kuvaus organisaation toiminnasta. Ko. tilanne voi syntyä mihin vaan, missä ihmiset toimivat yhdessä.

  VastaaPoista
 3. Thank you so much!! There will me more... (books). It is s trilogy!

  VastaaPoista
 4. Oh, thanks to you! I hope that I find those books.


  VastaaPoista