tiistai 8. marraskuuta 2022

Leah Mercer: Sinä olet arvoitus

 Leah Mercer

Sinä olet arvoitus

The Puzzle of You

2019

Suomennos: Timo Koppi

Bazar Kustannus Oy

2021

365 sivua

Kirjastolaina


Leah Mercerin Sinä olet arvoitus alkaa traagisesti. McKayn perheen äiti Charlotte joutuu auto-onnettomuuteen tytär kyydissään. Tytär selviää vähällä, mutta siinä rytinässä äiti, Charlotte, menettää paljon enemmän - hän menetti neljä vuotta muististaan. Todellisuus, joka hänelle toipumisen yhteydessä kerrotaan, on pyyhkiytynyt tyystin pois mielestä - hän on äiti ja hänellä ja miehellään Davidilla on neljävuotias tytär Anabelle, ja he ovat muuttamassa miehen äidin luo. Kaiken kukkuraksi hän on kotiäiti, miten se on mahdollista, hänellähän oli suunnitteilla pian olla työpaikkansa toimitusjohtaja, Vice President -tittelin seuraava haltija. 

Charlotte on varma siitä, että kun hän näkee tyttärensä, hänen muistinsa palautuu ja kaikki muuttuu taas niin kuin neljä vuotta aiemmin on suunniteltu, mutta toisin käy. Miten niin suurta asiaa kuin äidiksi tuleminen on voinut kadota Charlotten mielestä.

Mercerin kirja on riipaiseva. Toden totta. Aihe on mielenkiintoinen ja vangitseva. Mercer kertoo Charlotten tarinaa ja ongelmia osittain takautumien kautta, toisinaan heijastaen menneitä vaiheita nykypäivään. Mietin lukiessani taas tarinan kerrontatapaa, entäpä jos tarinan olisi kertonutkin lineaarisesti niin että se, mitä kerrotaan lukijalle alkuun olisi ollut kirjan lopputulema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti