lauantai 10. joulukuuta 2022

Niina Laitinen: Villasukkien valtakunta

 Niina Laitinen

Villasukkien valtakunta

Monreeni

175 sivua (20 villasukkaa ohjeineen)

Kirjastolaina


Minä ja villasukat olemme erottamattomia. Viihdyn villasukissa kesät talvet, ja niitä täytyy olla heti saatavilla joka lähtöön. Ja mikä ihaninta kunnon väsyttävän päivän iltana on saada muhkeat villasukat väsyneiden jalkojen ympärille.

Minulle villasukkien rakentelu on eräänlainen rentoutumisen muoto. Nautin käsillä tekemisestä. Neulominen on haasteellista, mutta ihanaa on saada ajatukset ohjautumaan ihan toisenlaisten asioiden pariin. Tämän vuoden aikana lukujumi on vaivannut erityisen vahvasti, ja lukeminen on jäänyt vapaa-ajan täytteenä monesti paitsioon. Kirjoja toki olen selaillut ja aloittanutkin, mutta ne on jääneet syystä tai toisesta lukematta. Sitä vastoin vapaa-aika on täyttynyt neulomisesta, ja sukka jos toinen on nähnyt päivänvalon. Viime kirjastovierailulla sain vihdoin kauan odottamani Villasukkien valtakunnan hyppysiini. 

Me, jotka neulomme paljon, olemme onnekkaita siinä, että Suomessa on runsaasti hyviä ja tuottoisia neulesuunnittelijoita. Niina on yksi heistä. Tämä Villasukkien valtakunta on Niinan viides kirja, jossa tällä erää käydään eri kaupungeissa visiitillä lähes joka maailmankolkassa. Omat sukkansa ovat saaneet moni kaupunki. Postauksen kuvassa on alku Pariisin taivaan alla -sukista, jossa on kuvattu  Pariisin Eiffel-torni. Voi huokaus, nuo sukat on pakko tehdä!

Tuttuun tapaansa Niina on tehnyt ison työn sukkien kaaviokuvien rakentelussa. Kuvat ovat selkeitä, joissa löytyy kaikki se tarpeellinen tieto, jotta sukkien neulominen onnistuu vaivatta. Tässä koeneulojille suuri kiitos. Itsekin olen testineulojana toiminut, tosin en Niinan mallien kohdalla, ja tiedän, miten arvokas hyvä testineuloja on neulesuunnittelijalle. Se on hieno oppimisen muoto molemmille. 

Vielä ehtii neuloa pukinkonttiin muutamat villasukat! Tästä Niinan Villasukkien valtakunnan sukista on helppo aloittelijankin aloittaa neulomisen harrastaminen, sillä malleja on helposta vähän vaikeammankin haasteen haluaville. Ihana harrastus ja hieno opus neulomisen ystäville! Kiitos Niina!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti