perjantai 23. lokakuuta 2020

Åsa Hellberg: Hotelli Flanagans

Päällys: Eveliina Rusanen
Nainen/ Shutterstock

Hotelli Flanagans

Välkommen till Flanagans

2019

Suomennos: Anu Koivunen

Bazar kustannus

2020

352 sivua


Kirjastolaina


Ruotsalaisen Åsa Hellbergin romaani Hotelli Flanagans on lontoolaisen loistohotellin elämästä ja sykkeestä kertova triologian ensimmäinen osa.

Hellbergin opus on ihan laadukas hömppäkirja ja suhteellisen viehättävä tarina. Helppo luettava, jonka avulla voi unohtaa kaikki arjen rasitteet, ja antaa kevyen tarinan viedä mennessään. Lukiessani  tuli mieleeni monet tv-sarjat. Vahvimmat muistikuvat ovat muutama vuosi takaperin esitetty Naisten paratiisi ja Mr. Selfridge. Muistattehan? Muuten tuo Selfridgen tavaratalon on myös Hellberg saanut mahdutettua tämänkin kirjan osaksi. Tämä kirja varmasti viehättää Sinua, jos noita edellä kerrottuja sarjoja satuit seuraamaan ja pidit. Siis, mikset viihtyisi Hotelli Flanagansin vieraana, jossa on vahvoja naisia ja yleellisiä ympäristöjä juonikkaiden tapahtumien tapahtumapaikkoina?

Hellberg on kirjoittanut tarinansa kahteen tasoon vuosille 1949 ja 1960 Lontooseen. Kirjassa seurataan Linda Lansingin elämää Flanaganissa. Hänen isänsä poismenon jälkeen loistohotelli saa Lindasta päättäväisen naisen johtajakseen, mutta mutkia on heti matkassa - Isän sisko ja hänen lapsensa. Tädin mielestä hotelli kuuluisi hänen ja poikiensa omistukseen, sillä eihän tällaista instituutiota johda nainen ja vielä vailla aviomiestä. Hotelli tulisi myydä heille, ja Lindan muuttaa takaisin Ruotsiin. Linda on isän asianajajan kanssa tyystin toista mieltä  nurkanvaltaajista.

Linda ei ole ainut päähenkilö tässä teoksessa. Emma ja Elinor pyörivät talon alakerrassa ja ovat brittiläiseen tyyliin toisen kerroksen väkeä. Mutta mielenkiintoinen hahmo on Lindan ystävätär Mary, joka tuntuu olevan ja tuntevan maailman naisen olemuksen ja tavat kuin omat taskunsa. Osuvatkohan aina Maryn ohjeet oikeaan ... kun niitä jaellaan mennen tullen.

Ihan mukiinmenevä hömppä, kun sellaista haluat lukea. Minuun tämä nyt ei kolahtanut. Toivon, että Sinä kuitenkin löydät tästä sen koukun, joka vie ja sieppaa Sinut paremmin mukaansa hotelli Flanaganin loisteliaaseen elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti