lauantai 10. lokakuuta 2020

Judy Leigh: Suurenmoinen irtiotto


Kannen suunnittelu: Emma Rougers
Kuvitus: Becky Glass


 Judy Leigh

Suurenmoinen irtiotto

A Grand Old Time

2018

Suomennos: Marja Helanen

HarperCollins
2020

Saatu kustantajalta
Kiitos teille!

Judy Leighin Suurenmoinen irtiotto on ihastuttava kirja. Se sopi kuin kirsikka kakun päälle välipalaksi dekkareiden väliin.  " Sydänmellinen, hulvaton ja hauska". Toden totta, sitä se todella on!

Evie Gallagher on ikinuori 75-vuotias irlantilainen, joka on muuttanut Levonhetken hoivakotiin leskeydyttyään. Kyllä. Tämä ei todellakaan ole Evien mieleen. Se ei tunnu lainkaan kodilta, ei sitten tipan vertaa. Hän ottaa ohjat omiin käsiinsä, ja karkaa Levonhetkestä. Evie tyhjentää pankkitilinsä, ja niin alkaa hänen uusi elämänsä. Matkan alkajaiseksi hän eksyy lyömään vetoa ravimittelöihin, sillä Evie tietää, että nelonen on hänen onnennumeronsa. Sen hyvä tuuri on hänelle monesti näyttänyt. Niin tälläkin kertaa. Nelosella veikattu totopanos toi Evielle suunnattoman voittopotin, jonka turvin oli hyvä aloittaa uusi elämä. On vain saatava luotettava kulkupeli alle. Mutkien kautta sellainen löytyykin Lasnecin autokorjaamolta - fiksattu asuntoauto. Eikun matkaan!

Evien poika jumppamaikka Brandan ja hänen vaimonsa Maura ovat huolissaan Evien poistumisesta niin hyvästä ja turvallisesta paikasta kuin Levonhetki. Yhteyttä yritetään pitää kännyköiden avulla. Evie vain turhan ympäripyöreästi lähettelee tietoja omasta olinpaikoistaan. Pariskunta päättääkin lähteä hakemaan Evie takaisin kotiin - eihän moinen irtiotto sovi Evien ikäiselle naiselle, Perässähiittäjät joutuvat kohtaamaan omalla jäljitysreissullaan ne parisuhteen ongelmat, jotka on kotioloissa lakaistu maton alle.

Suunnattoman ihana juttu. Leighin tarina on vauhdikkaasti ja suurella lämmöllä kirjoitettu tarina, jossa on myös mukana liikuttavia ja elämänmakuisia hetkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti