maanantai 20. maaliskuuta 2017

Pirjo Iivonen: Unelmien huivit

Kuva Ritva Tuomi
Ulkoasu ja taitto: Sini Nihtilä
Pirjo Iivonen
 

Unelmien huivit

 
Moreeni
 
20 neulemallia,
 
144 sivua
 
 
Kirjastolaina
 
Unelmien huivit on Pirjo Iivosen uusin huivien rakastajille tehty neulekirja. Kirjan takakansi kertoo Iivosen innoittaneen  tähän kirjaan luonto ja sen eri vuodenajan ilmentymät yhdistettyinä kauniisiin lankoihin. Nehän tietysti kutsuvat käsitöiden ystäviä myös puikkojen ääreen - minut ainakin.
 
Niin kuin varteenotettavan käsityökirjan kuuluukin, on myös Iivonen sisällyttänyt muutaman sivun ihan neulomisen perusteiden käsittelyyn. Vähän pidemmälle ehtineen neulojan silmiin osui mm. nyppyreunusluominen. Mielenkiintoinen neuleen aloitusmuoto, jossa luotuun silmukkaan yhdistetään virkkuukoukulla tehdyt ketjusilmukat. Täytyypä laittaa muistiin myöhempää käyttöä varten.

Kirjaan on sisällytetty 19 huiviohjetta ilmavan kevyistä pitsihuiveista vähän tanakampiin talviversioihin asti. Monta hyvää ja mielenkiintoista ohjetta vähän jokaiselle taitotasolle. Mukaan on mahtunut vielä yksi tasoneuleena tehty pitsibolerokin.


Usvametsä, Unelmieni huivit s. 83
Minun mielenkiintoni heräsi tässä kirjassa huiviin "Usvametsä". Kertakaikkisen kaunis huivi, jossa mallikerrassakin tuntuu äkkisilmäyksellä olevan minulle riittävästi haastetta ja sen epäsymmetrisyys sai omassa puikkokokoelmassani riemuisaa liikehdintää jo aikaiseksi. Vain sopiva lanka taitaa enää puuttua.
 
Unelmien huivit on hyvä neulekirja neuleiden ystäville. Ihan siitä syystä, että ohjeet on kuvattu pääosin ruutupiirroksilla sanallisten selitysten sijaan. Tällöin yksi ruutu on aina yksi silmukka jne. Kerralla näkee silmukan tai kavennuksen merkityksen koko kokonisuudessa tai mallikerrassa.

Tällä postauksella kevenee kertaheitolla romaaniviidakko ja sillä saadaan hieno osuma Helmet-lukuprojektissa kohtaan 22, kuvitettu kirja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti