sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Sirpa Saarikoski: Kesä kasiysi

 Sirpa Saarikoski
 

Kesä kasiysi

 
Karisto Oy
 
176 sivua
 
 
Ajatella, miten mukavia kirjastoautokieroksia meille tulee, jos Mika on rakastunut Eevaa ja minä Topiakseen. Kirjastoauto leijuisi pitkin maanteitä ja me oltaisiin hirmu aurinkoisia ja auttavaisia asiakkaille.
 
Kirjastolaina
 
 
 
 
Muistan hyvin tuon kesän 1989.  Michael Jackson lauloi c-kasetilla walkman:ssä  "Thiller, thiller night..." Kesämuoti oli väljää ja värikästä. Oli permanentit, takatukat,  ylisuuret olkatoppaukset ja sifonkihuivit.

Tuohon kesään on Sirpa Saarikoski sijoittanut uutukaisensa. Se on kepeä kertomus kirjastoautoa Tampereella pyörittävästä Katista. Hän päättää hankkia työkaverilleen, pinttyneelle poikamiehelle, Mikalle naisseuraa. Sukat pyörähtävät ja polvet notkahtavat myös Katin jaloissa, kun Modern Talking:n Dieterin ja Thomasin yhteislookin omaava mies on yöllä samassa nakkikioskijonossa naistentanssien jälkeen. Siinä katseiden vaihdon lomassa vaihtuvat myös puhelinnumerot. Katin kesä saa uuden suunnan.
 
Kati, Laura Branigan -nimisen kissan onnellinen omistaja, on myös parantumaton Modern Talking -fani. Sopivasti saksalaisduo on tulossa keikalle kesäfestarille Suomeen ja vieläpä Lappeenrantaan. Must be there -tuumaa Kati ja alkaa kysellä festareille lähtijöitä - myös kirjastoauton asiakkaista. Saarikoski on ujuttanut repäisevän festarimatkan tunnelmaan monta hienoa ajankuvausta värittämään reissaajien menoa  - vain juhannuksen napakka ukkosrintama jäi kirjailijalta huomioimatta.
 
Entäpä ne Katin ja Mikan parisuhdekoukerot? No, ne teidän täytyy lukea itse Saarikosken Kesä kasiysi -kirjasta.
 
Tätä kirjaa suosittelen ehdottomasti niille lukijoilleni, jotka ovat viettäneet tuolloin parhaimmat nuoruusvuotensa. Nuoremmalle väelle tämä on hyvä tutustumismatkaopas 1980-luvulle ja sen viimeisen kesän aurinkoisiin tunnelmiin.... 
 
You're my heart, you're my soul
I'll keep it shining everywhere I go
You're my heart, you're my soul
I'll be holding you forever
Stay with you together ...
 Modern Talking

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti